Over Janine:

Janine Beens (1982) zingt en schrijft liedjes. Ze woont in Genemuiden, Overijssel.

In het najaar van 2016 bracht Janine samen met pianist Jan Willem van Delft het album 'For the love of joy' uit, een verzameling van zes bekende en twee nieuwe stukken. 

In april 2015 bracht zij haar tweede album uit, genaamd 'Kinship'. Kinship bevat tien Engelstalige tracks met folk-, pop- en jazzinvloeden. Het album werd opgenomen in de Groovity Studio te Amersfoort onder leiding van producer Wilkin de Vlieger. Janine werkte samen met toetsenist Jan Willem van Delft, gitarist Jan Peter Beijersbergen en producer Wilkin de Vlieger aan de songs. Beeldend en poëtisch, verstild, melancholisch en uitbundig vertelt zij over verwantschap, reizen en reisgezelschap, koude dagen en nieuwe lentes.

 

'Kinship' in de pers:

Henk van Steeg, Radio 2: 'Een klein stil meisje dat zich ontpopt tot een van de grootste aanwinsten van de Nederlandse popmuziek.'

Johan Bakker voor ND: 'Beens' ballads zijn van een ontroerende schoonheid.'

Arjan Hut voor Friesch Dagblad: 'Ook de pop-invloeden worden op een eigenzinnige manier verwerkt: geen snelle hap, geen goedkoop effectbejag. Alle liedjes op Kinship zijn ontspannen en ruimtelijk, liggen aangenaam in het gehoor en klinken op een bepaalde manier erg vertrouwd.'

Leon van Steensel: 'De muzikale kwaliteit van Kinship valt niet te ontkennen.' 'Een stilleven op muziek dat een lange expositie verdient.'

CCMFocus: 'Kinship is een sterk album geworden, een grote stap voorwaarts en het getuigd van vakmanschap. De prachtige poëtische teksten gaan hand in hand met de muziek.'

Eerder:

In oktober 2012 kwam het debuutalbum 'Janine' uit. Hierop staan tien tracks met gospel-, pop- en jazzinvloeden.

Dit album ontving in oktober 2013 een Zilveren Duif Award, de prijs voor het beste Nederlandse Gospelalbum van het jaar. De jury over het winnende album: "Dit is echt iets bijzonders. Het heeft eigenlijk alles: Een prachtig geluid, een mooie hoes, originele teksten en verrassende arrangementen."

 

 

Over debuutalbum 'Janine' (2012):

Johan Bakker voor Nederlands Dagblad:

****, "Bijzonder is dat Beens op dit eerste album al zo krachtig, beheerst en warm klinkt. 'Janine' is een veelzijdig en afwisselend album en de zangeres laat samen met haar band een eigen stijl horen."

Hans van Vuuren, Groot Nieuws Radio:

"Sneu voor veel collega-muzikanten, maar 'Janine' is een album dat z'n plekje in je cd-speler niet zomaar prijsgeeft."

Leon van Steensel voor Family7:

"Jazz en soul zijn handelsmerken op haar debuutalbum onder eigen naam. En dat debuut is mooi, hoor!"

Signs:

"Op de titelloze debuut-cd 'Janine' staan tien fraaie popsongs. Met dit prima debuut staat Janine al direct op dezelfde muzikale hoogte als de beste pop/jazz zangeressen van Nederland."

Eva:

"Een verrassende combinatie."

Jente Magazine:

***, "De jazzy sound die ze met arrangeur/producer Wilkin de Vlieger en arrangeur Jan Willem van Delft op de plaat heeft gezet, zal zowel jong als oud in een vrolijke stemming brengen."